Ajankohtaista vesiensuojelussa

VESILINTUPÄIVÄ LEMILLÄ

Tilaisuudessa käydään läpi vesilintukantojen nykytilaa ja kehityssuuntia ja kestävää käyttöä. Samalla pohditaan keinoja kantojen vahvistamiseksi sekä pääsee näkemään ja kokeilemaan, kuinka putkipesien valmistaminen tapahtuu. Putkipesät asennetaan myöhemmin Kuuksenenselkä kuntoon- ja Jänky-Hakulinjoki-hankkeiden ennalta valituille kosteikoille. Luvassa on myös ajankohtaista tietoa kosteikkojen perustamisesta, kunnostuksista, rahoitusmahdollisuuksista sekä käynnissä olevista SOTKA-, SOTKA levähdysalueverkosto-, VESMO-, Kuuksenenselkä kuntoon- ja Jänky-Hakulinjoki-hankkeista.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n VESMO-hanke. Kouluttajina tapahtumassa toimivat SOTKA-levähdysaluehankkeen lintuvesiasiantuntijat Veli-Matti Pekkarinen Suomen Metsästäjäinliitosta ja Heikki Helle BirdLife Suomesta sekä SVSY:n asiantuntijat. Tilaisuuden kahvitarjoiluista vastaa Huttulan Martat.

VESMO-hanke on osa Maa- ja metsätalousministeriön keväällä 2020 käynnistämää maankäyttösektorin Hiilestä kiinni – ilmastotoimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään vähentämään maa- ja metsätalouden ja muun maankäytön kasvihuonekaasupäästöjä ja vahvistamaan hiilinieluja ja -varastoja.