Ajankohtaista vesiensuojelussa

Hiekkis-hankkeen tapahtuma pe 24.5.24 Päihäniemessä

Tervetuloa tutustumaan Hiekkis-hankkeen ensimmäiseen toteutuneeseen kunnostuskohteeseen Päihäniemen Satamahiekalla perjantaina 24.5. klo 10-13! Paikan osoite on Päihänniementie 441 Taipalsaari. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistama Päihäniemen Satamahiekan ranta valikoitui kunnostuskohteeksi, sillä sen lähellä on havaittu hiekkarannalle tyypillistä lajistoa, joka voi levittäytyä kunnostetulle rannalle. Kunnostetun alueen oletetaan pysyvän jatkossa avoimena: rantaan pääsevät kunnostustoimenpiteiden myötä Saimaan aallot, tuuli ja jäät vaikuttamaan entistä paremmin.

Tule tapahtumaan selvittämään

-Mikä avoimia hiekkarantoja uhkaa?

-Miten elinympäristökunnostus käytännössä toteutettiin?

-Ovatko myyriäiset, myyräkiitäjäiset, nupiaiset tai antikaiset jo löytäneet kodin kunnostetulta rannalta?

-Mahtuvatko ihmiset ja hiekkarannan eliöt sovussa samalle hiekkarannalle?

Tapahtumassa Hiekkis-hanke tiedottaa Saimaan hiekkarannoista ja kunnostuksista. Lisäksi voit osallistua rannan kunnostukseen, osallistua tehtäväpisteille, käydä tutustumassa Päihäniemessä avattuun luontopolkuun ja nauttia tarjolla olevia retkieväitä. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Saimaan vesiensuojeluyhdistyksen Hiekkis-hankkeen, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätion ja Saimaan ammattiopiston ympäristönhoitajaopiskelijoiden kanssa.

Hiekkis-hanketta (2023-2024) on rahoittanut Helmi-elinympäristöohjelma sekä Metsä Groupin luonto-ohjelma. Hankkeesta vastuussa on Saimaan vesiesuojeluyhdistys ry ja hanketta toteutetaan yhteistyössä Saimaan alueen ELY-keskusten, Lappeenrannan ja Imatran seutujen ympäristötoimien ja alueen kuntien kanssa.

Lisätietoja:

Sari Aaltonen, hankevetäjä

sari.aaltonen@svsy.fi, puh. 0447361865