Uutiset

Vetovastuu vaihtuu Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:ssä ja Saimaan vesiensuojeluyhdistyksessä

Hieman yli neljä vuotta Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:tä ja Saimaan vesiensuojeluyhdistystä ansiokkaasti luotsannut Saara Tähtinen lähtee kohti uusia haasteita jättäen tehtävänsä diplomi-insinööri Arja Piirosen ja limnologi Mikael Kraftin vastuulle 1.7.2020 alkaen. Piironen tulee toimimaan Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n toimitusjohtajana ja Kraft Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n osa-aikaisena toiminnanjohtajana Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n asiantuntijan tehtävän ohessa.

Arja Piironen tuo Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:lle vahvaa johtajakokemusta, jota hän on saanut eri organisaatioiden johtotehtävistä. Aiemmin Piironen on työskennellyt muun muassa Nordkalk Oy:n ja Paroc Oy:n palveluksessa.

Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy ja Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry ovat vakiinnuttaneet paikkansa Etelä-Karjalan johtavina vesistö- ja ympäristöasiantuntijoina. Saimaan vesiensuojeluyhdistys on toiminut vuodesta 1964 ja yhdistyksen toiminnan tavoitteena on edistää vesiensuojelua toiminta-alueellaan. Yhdistyksen liiketoiminta siirrettiin vuonna 2008 Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:lle, jossa yhdistys on pääosakkaana yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa. Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n toimintaan kuuluu koko tutkimusketju näytteenotosta laboratoriomäärityksiin ja asiantuntijapalveluihin.

Uuden johtajakaksikon voimin toimintaa tullaan jatkamaan vuosikymmenien saatossa rakennetuilla vakailla raiteilla, mutta myös sopeutuen toimialan ja toimintaympäristön aina kiihtyviin muutoksiin. Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy ja Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry kiittävät Saara Tähtistä 15 työvuodesta, joista viimeiset neljä vuotta hän kehitti sekä yhtiön että yhdistyksen toimintaa merkittävästi, ja samalla toivottavat uudet johtajat tervetulleiksi vastuulisiin tehtäviinsä.