Ajankohtaista vesiensuojelussa

Etsimme vesistöasiantuntijaa!

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesiensuojelua toiminta-alueellaan. Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon. Toimipaikkamme sijaitsee Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa. Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:llä on käytössään asiantunteva ja osaava henkilökunta sekä yhdistyksen, että Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n puolella. Pitkän toimintahistorian myötä yhdistyksellä on vahva paikallistuntemus niin alueen vesistöistä kuin myös toimista, jotka ovat vesistöjen nykyiseen tilaan vaikuttaneet. Saimaan vesiensuojeluyhdistys on vuosien ajan tehnyt yhteistyötä vesiosakaskuntien, järvien kunnostusyhdistysten, kuntien, kaupunkien ja teollisuuden kanssa. Yhdistys on ollut mukana joko asiantuntijaroolissa tai vastuullisena vetäjänä useissa vesien tilaa parantavissa hankkeissa.

Haemme iloiseen ja asiantuntevaan joukkoomme vesistöasiantuntijaa puolentoistavuoden määräaikaiseen työsuhteeseen aikavälille 1.8.2022 – 30.11.2023 (aloitusajankohdasta on mahdollista sopia)

Vesistöasiantuntijana toimit valuma-aluetalkkarina: suunnittelet sekä käynnistät uusia vesistönkunnostushankkeita, opastat paikallisia tahoja hankkeiden suunnittelussa, toteutuksessa sekä läpiviennissä ja lisäät alueellista yhteistyötä vesistönkunnostustoimijoiden kesken Saimaan vesiensuojeluyhdistyksen toiminta-alueella. Hankkeessa syntyy tarpeellisia kunnostushankkeita hyvää huonommassa ekologisessa tilassa oleville vesistökohteille sekä vesistöille, joiden tila on riskissä heiketä. Lisäksi kehität alueellista viestintää ja yhteistyötä vesiensuojelun toimijoiden kanssa sekä haet rahoitusta hankkeille. Onnistuneiden rahoitushakujen myötä työ jatkuu pidemmäksikin aikaa.

Odotamme sinulta soveltuvaa korkeakoulututkintoa (FM, MMM) esimerkiksi vesistötieteistä. Aiempi kokemus vastaavanlaisista tehtävistä katsotaan eduksi, mutta voit olla myös vastikään valmistunut. Edellytämme työnhakijalta hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Hakijalla tulisi olla tietämys erilaisista vesistökunnostustoimenpiteistä. Kokemus rahoituksen hakemisesta katsotaan eduksi. Hakijalla olisi hyvä olla B-luokan ajokortti sekä oma auto käytettävissä. Aiempi kokemus hanketoiminnasta ja paikallistuntemus katsotaan niin ikään hakijan eduksi. Työtehtävässä vaaditaan hyvää suomen kielen taitoa.

Tarjoamme haastavan ja mielenkiintoisen tehtäväkentän sekä osaavien työkavereiden tuen. Osa työstä on mahdollista suorittaa myös etänä.

Jos kiinnostuit tarjoamastamme työtehtävästä, laita hakemuksesi CV:n ja palkkatoivomuksesi kera alla olevaan osoitteeseen viimeistään 17.7.2022 mennessä. Haastattelut aloitetaan mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan päättymistä.

Lisätietoja ja hakemukset:

toiminnanjohtaja Mikael Kraft
mikael.kraft@svsy.fi
p. 044 732 1256

vesistöasiantuntija Sari Aaltonen (ei tavoitettavissa heinäkuussa)
sari.aaltonen@svsy.fi
p. 044 736 1865