Ajankohtaista vesiensuojelussa

Jätevesineuvonta jatkuu Lappeenrannan seudulla lokakuun loppuun

Saimaan Vesiensuojeluyhdistys jatkaa ympäristöministeriön rahoittamaa Jässi-jätevesihanketta. Neuvontaa tarjotaan hankkeessa aina laissa määritetyn määräajan loppuun 31.10.2019 asti. Tänä kesänä ei ole varsinaisia neuvonta-alueita, vaan kuka tahansa haja-asutusalueen kiinteistönomistaja voi varata kiinteistökohtaisen neuvontakäynnin itselleen. Neuvoja voi myös kysellä puhelimitse.

Hanke osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja on tavoitettavissa useammaltakin neuvontapisteeltä. Näitä ovat muun muassa yhdessä Saimaan vesi- ja ympäristötutkimus oy:n kanssa järjestettävät talousvesi- ja jätevesineuvontapisteet Taipalsaaren M-Marketin edustalla 3.6. klo 10-12, Savitaipaleen torilla 5.6. klo 10-12, Lemin K-Marketin edustalla 5.6. klo 16-18, Luumäen torilla 11.6. klo 10-12 sekä Joutsenon torilla 11.7 klo 10-12. Lisäksi olemme jälleen mukana Lappeenrannassa järjestettävillä Greenreality karnevaaleilla elokuussa. Tapahtumista tiedotetaan tarkemmin hankkeen nettisivuilla sekä Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n facebook sivuilla.

Jässi-hankkeen tarjoama neuvonta on maksutonta, ajantasaista sekä laitevalmistajista riippumatonta. Neuvoja voivat kysyä kaikki Lappeenrannan, Lemin, Luumäen (huom. ei neuvontakäyntejä kiinteistölle), Savitaipaleen ja Taipalsaaren haja-asutusalueilla asuvat ja mökkeilevät kiinteistönomistajat. Jätevesineuvojalta on mahdollista kysyä mm. jätevesijärjestelmistä, niiden huollosta sekä lainsäädännön vaatimuksista.

Jässi- hankkeen verkkosivut: http://www.jatevesihanke.fi/Lappeenranta
Facebookissa: Saimaan vesiensuojeluyhditys ry

Lappeenrannan seudun Jässi-jätevesihanke:
Vastaava jätevesineuvoja Tiia Velin, puh. 044 733 5377, tiia.velin@svsy.fi