Ajankohtaista vesiensuojelussa
Kuva: Marita Räsänen

Haemme asiantuntijaa vesistönkunnostushankkeisiin

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesiensuojelua toiminta-alueellaan. Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten keskusliittoon. Toimipaikkamme sijaitsee Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa. Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:llä on käytössään asiantunteva ja osaava henkilökunta sekä yhdistyksen, että Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy:n puolella. Pitkän toimintahistorian myötä yhdistyksellä on vahva paikallistuntemus niin alueen vesistöistä kuin myös toimista, jotka ovat vesistöjen nykyiseen tilaan vaikuttaneet. Saimaan vesiensuojeluyhdistys on vuosien ajan tehnyt yhteistyötä vesiosakaskuntien, järvien kunnostusyhdistysten, kuntien, kaupunkien ja teollisuuden kanssa. Yhdistys on ollut mukana joko asiantuntijaroolissa tai vastuullisena vetäjänä useissa vesien tilaa parantavissa hankkeissa.

Haemme iloiseen ja asiantuntevaan joukkoomme asiantuntijaa vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen aikavälille 1.7.2023 – 30.6.2024 (aloitus- ja lopetusajankohdasta on mahdollista sopia). Työt jatkuvat pidempään mikäli hankkeisiin saadaan lisärahoitusta.  

YMPÄRISTÖ/VESISTÖSIANTUNTIJA VESISTÖNKUNNOSTUSHANKKEISIIN

Hankevetäjänä toimit ikään kuin valuma-aluetalkkarina: suunnittelet sekä käynnistät vesistön ja valuma-alueen tilaa parantavia toimenpiteitä, opastat paikallisia tahoja ja toimit yhteistyössä heidän kanssaan. Tehtäviisi kuuluu hankkeesta/projektista vastaaminen, suunniteltujen toimenpiteiden edistäminen hankesuunnitelman mukaisesti, maastokatselmukset/kartoitukset, tarjouspyynnöt sekä yhteistyötoiminnan ylläpito ja kehittäminen sekä paikallisten että viranomaisten kanssa.

Odotamme sinulta soveltuvaa korkeakoulututkintoa (FM, MMM, AMK) esimerkiksi ympäristötieteistä, biologiasta, vesistö- tai metsätieteistä. Olet rohkeasti asioihin tarttuva ja omaat hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot sekä kykenet itsenäiseen työskentelyyn. Hakijalla tulisi olla perustietämys erilaisista valuma-alueen tilaa parantavista toimista sekä ymmärrys niiden vaikutuksista vesistöihin. Hakijan eduksi katsotaan aiempi kokemus hankkeista tai projekteissa työskentelystä. Hakijalla olisi hyvä olla B-luokan ajokortti sekä oma auto käytettävissä. Paikallistuntemus ja paikkatieto-osaaminen katsotaan niin ikään hakijan eduksi. Työtehtävässä vaaditaan hyvää suomen kielen taitoa. Vaikka aiempi kokemus katsotaan eduksi, suosittelemme myös vasta työuransa aloittaneita hakemaan tehtävää. Vastuut ja tehtävät jaetaan osaamisen mukaan.

Tarjoamme haastavan ja mielenkiintoisen tehtäväkentän sekä osaavien työkavereiden tuen. Osa työstä on mahdollista tehdä etänä mutta esimerkiksi maastopäivät vaativat paikalla oloa kulloisellakin kohteella.

Jos kiinnostuit tarjoamastamme työtehtävästä, laita hakemuksesi CV:n ja palkkatoivomuksesi kera viimeistään 4.6.2023 mennessä osoitteeseen mikael.kraft@svsy.fi. Haastattelut aloitetaan mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan päättymistä.

Lisätietoja ja hakemukset:

toiminnanjohtaja Mikael Kraft

mikael.kraft@svsy.fi

p. 044 732 1256