Ajankohtaista vesiensuojelussa

Etsimme virtavesiasiantuntijaa

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry edistää vesiensuojelua toiminta-alueellaan. Yhdistyksemme historia ulottuu aina 1960-luvulle asti ja toiminta-alueemme kattaa Saimaan vesistöalueet Savonlinnan korkeudelle asti sekä Kaakkoisen Suomen itään ja Virolahteen laskevat vesistöt. Suomenlahdelta toiminta-alueeseen kuuluu Virolahti.

Olemme pieni ja iloinen asiantuntijajoukko ja työskentelemme erilaisten vesiensuojeluhankkeiden parissa. Nyt etsimme tiimiimme virtavesiasiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen vuodeksi aikavälille 1.11.2022 – 31.10.2023 (aloitus- ja lopetusajankohdasta on mahdollista sopia). Onnistuneiden jatkorahoitushakujen myötä tehtävää on mahdollista jatkaa.

Virtavesiasiantuntijana toimit hankekoordinaattorina virtavesihankkeessamme Etelä-Karjalan alueella. Työtehtäviisi kuuluvat esimerkiksi:

  • Virta- ja pienvesien inventointityö sekä kunnostus- ja istutussuunnitelmien laatiminen
  • Kunnostusten ja istutusten organisointi yhteistyössä paikallisten kanssa
  • Hankeraportointi sekä rahoitushakemusten laatiminen hankkeen jatkoa varten
  • Aktiivinen hankeviestintä viestintäsuunnitelman mukaisesti

Odotamme sinulta soveltuvaa korkeakoulututkintoa (FM, MMM) esimerkiksi vesistötieteistä. Aiempi kokemus vastaavanlaisista tehtävistä katsotaan eduksi, mutta voit olla myös vastikään valmistunut. Edellytämme työnhakijalta hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Hakijalla tulisi olla valmius kenttätyöhön sekä tietämystä virtavesiluonnon kohtaamista haasteista ja kunnostusmenetelmistä. Paikkatieto-osaaminen ja kokemus rahoituksen hakemisesta katsotaan hakijan eduksi.  Hakijalla tulee olla B-luokan ajokortti sekä oma auto käytettävissä. Aiempi kokemus hanketoiminnasta ja paikallistuntemus katsotaan niin ikään hakijan eduksi. Työtehtävässä vaaditaan hyvää suomen kielen taitoa.

Tarjoamme haastavan ja mielenkiintoisen tehtäväkentän sekä osaavien työkavereiden tuen. Työ sijaitsee Lappeenrannassa ja työkenttänä on Etelä-Karjalan alue, mutta osa työstä on mahdollista suorittaa myös etänä.

Jos kiinnostuit tarjoamastamme työtehtävästä, laita hakemuksesi CV:n ja palkkatoivomuksesi kera alla olevaan osoitteeseen viimeistään 16.10.2022 mennessä. Haastattelut aloitetaan mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan päättymistä.

Lisätietoa ja hakemukset

Iia-Elisabeth Suomi
vesistöasiantuntija
iia.suomi@svsy.fi
Puh. 044 045 5634