Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan.

 

Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon.


» Lue lisää 

16
Elo
2017

Tervetuloa Suntianlahden kosteikon avajaisiin Lemille 19.8.2017!

» Jaa

8
Elo
2017

Piirustuskilpailun voittajaryhmä palkintoretkellä Kuolimon rannalla

Perjantaina 4.8. Saimaan vesiensuojeluyhdistyksen piirustuskilpailun voittajaryhmä Savitaipaleen Kivikoulun Eskarit ja Viskarit pääsivät palkintoretkelle Savitaipaleen Kuolimojärven rantaan. Mukana retkellä olivat näytteenottajamme Arto Eteläpää, tutkija Niina Hätinen ja mikrobiologi Virpi Laamanen. Sateisesta päivästä huolimatta reippaat esikoululaiset ja tulevat ekaluokkalaiset jaksoivat hienosti touhuta. Retkellä tutustuttiin vesinäytteenottoon, tähyiltiin vedenalaista maailmaa vesikiikareilla sekä tutkittiin vesieliöitä, vesikasveja ja kaloja.

 

Lue lisää reissuraportista.

» Jaa

4
Elo
2017

Saimaalla kuusen suopursuruostetta

Saimaalla, kuin myös muillakin Kaakkois-Suomen vesillä, on jälleen havaittu kuusen suopursuruostetta. Pinnalle ruskeita ja oranssiinkin vivahtavia lauttoja muodostavat siis ruostesienen itiöt, jotka eivät ole itsessään ihmiselle haitallisia.

» Jaa

30
Kesä
2017

SAIMAA LAPSEN SILMIN piirustuskilpailun voittaja on valittu

Saimaan Vesiensuojeluyhdistys ry haastoi toukokuussa Etelä-Karjalan päiväkodit mukaan itsenäisen Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävään piirustuskilpailuun. Kilpailuun osallistui viisi päiväkotiryhmää ympäri Etelä-Karjalaa. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden päiväkotiryhmien työt olivat värikkäitä kuvauksia siitä mitä Saimaan pinnan alla voikaan olla. Taideteoksissa oli taitavasti hyödynnetty erilaisia tekniikoita ja materiaaleja. Piirustuksista löytyi kaloja, veneilijöitä, uimareita, Saimaannorppia, kaloja, vesikasveja ja jopa sukellusvene. Voittajaksi kilpailussa selviytyi Savitaipaleen Kivikoulun eskareiden ja viskareiden ryhmä. Suuret kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille! Taideteokset tulevat jatkossa koristamaan yhdistyksemme neuvotteluhuoneen seiniä. 

 

Lasten taideteoksia voit ihastella kuvagalleriasta.

» Jaa

Uutisarkisto

Ota yhteyttä

Hietakallionkatu 2, 53850 Lappeenranta
PL 17, 53851 LAPPEENRANTA

Puh. 020 779 0470