Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan.

 

Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon.


» Lue lisää 

8
Kesä
2017

Jätevesijärjestelmä kaipaa huoltoa ja oikeaa käyttöä

Kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät vaativat vuosittaista huoltoa. Oikeat ja riittävät huoltotoimenpiteet vähentävät vanhan järjestelmän kuormitusta omaan asuinympäristöön ja pidentävät uudistetun järjestelmän käyttöikää.

 

JÄSSI-hankkeen jätevesineuvojilta on mahdollista kysyä järjestelmien huollosta ja käytöstä.

 

Lue koko tiedote.

» Lue lisää

9
Touko
2017

SAIMAA LAPSEN SILMIN piirustuskilpailu

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liitto ry on mukana juhlimassa satavuotiasta itsenäistä Suomea.

 

Saimaan Vesiensuojeluyhdistys ry haastaa Etelä-Karjalan päiväkotiryhmät mukaan juhlimaan satavuotiasta Suomea ja osallistumaan yhdistyksen järjestämään piirustuskilpailuun. Aiheena piirustuskilpailussa on Etelä-Karjalan ylpeyden aihe eli Suomen suurin järvi Saimaa.  Saimaan Vesiensuojeluyhdistyksen vesistöasiantuntijat järjestävät voittajaryhmälle retkipäivän Saimaan rannalle. Lisätietoja piirustuskilpailusta tiedotteessa.

 

» Lue lisää

25
Huhti
2017

Nyt vietetään valtakunnallista hajajätevesiviikkoa

Viikolla 17 vietetään valtakunnallista hajajätevesiviikkoa. Tiesitkö, että haja-asutuksen jätevedet ovat toiseksi suurin fosforikuormittaja maatalouden jälkeen. Kunnolla puhdistettu jätevesi ei likaa omaa asuinympäristöä, kaivovettä eikä lähivesiä. Jätevesijärjestelmän huolto sekä tarvittavat kunnostus- ja uusimistoimet ovat osa kiinteistön huoltoa. Kunnossa oleva vesi- ja jätevesihuolto nostavat myös kiinteistön arvoa.

 

Jätevesienkäsittelyä haja-asutusalueilla koskeva lainsäädäntö on uusiutunut ja astunut voimaan 3.4.2017. Mikäli sinulla on kysyttävää asuinkiinteistösi tai mökkisi jätevesiasioista, ota yhteyttä jätevesineuvojaan. Neuvojien yhteystiedot sekä lisää asiaa hajajätevesistä löydät täältä.

» Lue lisää

4
Huhti
2017

Haja-asutuksen jätevesineuvonta jatkuu

Ympäristöministeriö on myöntänyt Saimaan vesiensuojeluyhdistyksen Jässi-jätevesineuvontahankkeelle rahoitusta vuodelle 2017. Neuvontaa on yhdistyksen toimesta annettu seudulla jo vuodesta 2011 lähtien. Hankkeen suunnittelu on aloitettu ja lisätietoja saa hankkeen nettisivuilta: http://www.jatevesihanke.fi/lappeenranta/etusivu/


» Lue lisää

Uutisarkisto

Ota yhteyttä

Hietakallionkatu 2, 53850 Lappeenranta
PL 17, 53851 LAPPEENRANTA

Puh. 020 779 0470