Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan.

 

Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon.


» Lue lisää 

2
Maalis
2018

Ei-toivottuja vieraita Saimaalla?

Muun muassa siperiankatka ja Kaspian mutakatka ovat löytäneet tiensä Saimaan tuntumaan, Laatokalle. Näiden äyriäisten matka on tapahtunut joko laivaliikenteen mukana tai siirtoistutusten seurauksena. Lajit ovat onnistuneet valtaamaan oman ekolokeronsa uudessa ympäristössä, joka tapahtuu usein alkuperäislajien kustannuksella. Pahimmassa tapauksessa vieraslajit voivat muuttaa merkittävästi koko ekosysteemin toimintaa.

 

Ovatko vierasta alkuperää olevat äyriäislajit löytäneet Saimaalle, tähän haetaan vastausta Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n, Helsingin yliopiston ja Venäjän tiedeakatemian limnologian instituutin yhteishankkeen toimesta. Vieraslajitutkimusta on tehty edellä mainitulla kokoonpanolla jo vuodesta 2015, mutta nyt tämä tärkeä tutkimustyö on hankkeistettu jatkuvuuden turvaamiseksi. Hanketta rahoittaa Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö, suurkiitos!

 

Tulevina vuosina vieraslajikartoitusta on tarkoitus laajentaa myös muihin vesieliöihin.

 

Kuva: Micruropus possolskii, C. A. Maljavin

» Jaa

21
Joulu
2017

JÄSSI-hankkeen loppuraportti vuodelta 2017

JÄSSI-jätevesineuvontahankkeen vuoden 2017 loppuraportti on julkaistu. Raportista löytyy tietoa haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmien tilasta Lappeenrannan seudulla.

 

Loppuraportin voi lukea täältä.

 

Lisää tietoa hankkeesta löytyy nettisivuilta.

» Jaa

30
Loka
2017

Jätevesineuvontaa on annettu kesän ja syksyn aikana yli 300 kiinteistöllä Lappeenrannan seudulla

Jätevesienkäsittelyä haja-asutusalueilla koskevaa lainsäädäntöä muutettiin huhtikuun alussa. Ennen asetuksessa olleet säädökset on nyt kirjattu päivitettyinä uudistuneeseen ympäristönsuojelulakiin. Laki astui voimaan 3.4.2017. Valtion avustusta saanut Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n Jässi-jätevesihanke on tuonut tietoa uudistuneesta laista haja-asutusalueiden asukkaille tämän kesän sekä syksyn aikana.

 

Lue koko tiedote täältä.

 


» Jaa

12
Syys
2017

Äänestä omaa suosikkiasi 100 suomalaista vesistötekoa –kampanjassa

Alkuvuodesta 2017 käynnistetyn 100 suomalaista vesistötekoa -kampanjan tavoitteena on ollut lisätä tietoisuutta Suomen vesistöjen tilasta ja niiden kunnostustarpeista sekä kannustaa meistä jokaista vaalimaan tätä merkittävää kansallisomaisuuttamme.

 

Vesistötekoja kerättiin elokuun loppuun asti ja mukaan saatiin vaikuttava lista erilaisia tekoja, joista raati on nyt valinnut äänestykseen kymmenen ehdokasta. Raati koostui Suomen rotareiden, Suomen Melonta- ja Soutuliiton, Suomen vesiensuojeluyhdistysten liiton ja Suomen ympäristökeskuksen edustajista.

 

Äänestysaikaa on 18.9.2017 asti. Lisää tietoa kampanjasta ja äänestyslomake löytyy täältä

» Jaa

Uutisarkisto

Ota yhteyttä

Hietakallionkatu 2, 53850 Lappeenranta
PL 17, 53851 LAPPEENRANTA

Puh. 020 779 0470