Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan.

 

Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon.


» Lue lisää 

18
Tammi
2017

Kuuksenenselkä kuntoon -hanke vesiensuojelutöissä

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n hallinnoima kolmivuotinen Kuuksenenselkä kuntoon -hanke tähtää veden laadun ja käyttökelpoisuuden parantamiseen Ylä-Kivijärvellä.

 

Kosteikkoja ja laskeutusaltaita on valmistunut hankkeen ensimmäisen toimintavuoden aikana seitsemän ja valmisteilla on paraikaa kaksi, joista toinen aivan Lemin keskustaajaman vieressä Suntianlahdella:

 

Suntianlahden kosteikon rakennus käynnistynyt

 

Lisätietoja Kuuksenenselkä kuntoon -hankkeesta:

 

Kuuksenenselkä kuntoon

 

5
Tammi
2017

JÄSSI-hankkeen 2016 loppuraportti

JÄSSI-jätevesineuvontahankkeen vuoden 2016 loppuraportti on julkaistu. Raportti on lisätty Lappeenrannan seudun JÄSSI-hankkeen nettisivuille. Raportista löytyy tietoa hankkeesta sekä jätevesijärjestelmien tilasta Lappeenrannan seudulla.

 

Loppuraportin voi käydä lukemassa täältä.

 

4
Loka
2016

JÄSSI-hankkeen kesän 2016 neuvontakäynnit on koottu aluekortistoon

Jätevesineuvontahankkeen JÄSSI:n kesän 2016 aikana tekemät neuvontakäynnit on koottu aluekortteihin, jotka on julkaistu hankkeen nettisivuilla. Aluekortista löytyy tietoa kunkin neuvonta-alueen jätevesienkäsittelyn tilasta. Aluekortisto löytyy kokonaisuudessaan vuosilta 2011 - 2016 sekä jokainen aluekortti erikseen karttamerkintänä sekä kunnittain listattuna osoitteesta: 

 

http://www.jatevesihanke.fi/lappeenranta/jatevesien-kasittelyn-tila/

 

13
Syys
2016

Pysy ajan tasalla jätevesiasioista uudistetun jätevesioppaan avulla

Monet haja-asutusalueen asukkaat ja mökkeilijät etsivät tietoa siitä, kuinka käsitellä ja johtaa jätevetensä tontillaan asianmukaisesti ja lainsäädännön vaatimalla tavalla. Myös lainsäädäntö ja siihen odotettavissa olevat muutokset mietityttävät asukkaita. Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto ry on julkaissut uudistetun jätevesiopas verkkosivuston. Jätevesiopas löytyy osoitteesta www.vesiensuojelu.fi/jatevesi. Uudistetulle sivustolle Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto jäsenyhdistyksineen kokoaa ja julkaisee ajankohtaista tietoa haja-asutuksen jätevesistä. 

 

Uutisarkisto

Ota yhteyttä

Hietakallionkatu 2, 53850 Lappeenranta
PL 17, 53851 LAPPEENRANTA

Puh. 020 779 0470