Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan.

 

Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon.


» Lue lisää 

13
Syys
2016

Pysy ajan tasalla jätevesiasioista uudistetun jätevesioppaan avulla

Monet haja-asutusalueen asukkaat ja mökkeilijät etsivät tietoa siitä, kuinka käsitellä ja johtaa jätevetensä tontillaan asianmukaisesti ja lainsäädännön vaatimalla tavalla. Myös lainsäädäntö ja siihen odotettavissa olevat muutokset mietityttävät asukkaita. Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto ry on julkaissut uudistetun jätevesiopas verkkosivuston. Jätevesiopas löytyy osoitteesta www.vesiensuojelu.fi/jatevesi. Uudistetulle sivustolle Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto jäsenyhdistyksineen kokoaa ja julkaisee ajankohtaista tietoa haja-asutuksen jätevesistä. 

 

9
Elo
2016

Lappeenrannassa yli 200 kiinteistöä on saanut tänä kesänä jätevesineuvontaa

Jässi-jätevesihankkeessa on aiempien vuosien tapaan, myös tänä kesänä tarjottu valikoidulle haja-asutusalueiden asukkaille puolueetonta ja maksutonta kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa. Neuvonta on aloitettu kesäkuun alussa ja se on keskittynyt Lappeenrannan alueelle. Kiinteistökäyntejä on toteutunut tähän mennessä reilu 200 kappaletta. Noin 30 prosentilla kiinteistöistä jätevesijärjestelmä on ollut uusimistarpeessa. Neuvojat on pääsääntöisesti otettu kiinteistöillä vastaan positiivisella mielellä.

 

Kiinteistökohtaisten neuvontakäyntien lisäksi jätevesineuvontaa on tarjottu kesän aikana erilaisissa yleistötapahtumissa sekä toreilla. Neuvoja on mahdollista tavoittaa vielä Korkea-Ahon markkinoilta 28.8. sekä Joutsenon syysmarkkinoilta 29.9.

 

29
Kesä
2016

Henkilöstömuutoksia

Saara Järvenpää on Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n uusi toiminnanjohtaja. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Yhteydenottosivuilta.

 

9
Kesä
2016

Jätevesineuvonta on alkanut

 

Vuoden 2016 JÄSSI-hankkeen kiinteistökohtaiset jätevesinauvontakäynnit ovat alkaneet kesäkuun alussa. Tällä hetkellä neuvontaa tehdään Vilkjärven sekä Pulsan alueella. Tulevia neuvonta-alueita ovat Louhimon ympäristö, Sirkjärven alue, Kirjasjärven ympäristö, Kälvelä, Turkianlahti-Lamposaari sekä Konnun pohjavesialueen ympäristö ja Anolan pohjavesialue. Neuvontakäynnit jatkuvat syyskunn loppuun asti.

 

 

Lisää tietoa neuvonta-alueista sekä tapahtumista, joissa JÄSSI-jätevesihankkeet ovat mukana, tiedotetaan kesän mittaan Jässien nettisivuilla osoitteessa http://www.jatevesihanke.fi

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

Hietakallionkatu 2, 53850 Lappeenranta
PL 17, 53851 LAPPEENRANTA

Puh. 020 779 0470