Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan.

 

Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon.


» Lue lisää 

30
Loka
2017

Jätevesineuvontaa on annettu kesän ja syksyn aikana yli 300 kiinteistöllä Lappeenrannan seudulla

Jätevesienkäsittelyä haja-asutusalueilla koskevaa lainsäädäntöä muutettiin huhtikuun alussa. Ennen asetuksessa olleet säädökset on nyt kirjattu päivitettyinä uudistuneeseen ympäristönsuojelulakiin. Laki astui voimaan 3.4.2017. Valtion avustusta saanut Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n Jässi-jätevesihanke on tuonut tietoa uudistuneesta laista haja-asutusalueiden asukkaille tämän kesän sekä syksyn aikana.

 

Lue koko tiedote täältä.

 


» Jaa

12
Syys
2017

Äänestä omaa suosikkiasi 100 suomalaista vesistötekoa –kampanjassa

Alkuvuodesta 2017 käynnistetyn 100 suomalaista vesistötekoa -kampanjan tavoitteena on ollut lisätä tietoisuutta Suomen vesistöjen tilasta ja niiden kunnostustarpeista sekä kannustaa meistä jokaista vaalimaan tätä merkittävää kansallisomaisuuttamme.

 

Vesistötekoja kerättiin elokuun loppuun asti ja mukaan saatiin vaikuttava lista erilaisia tekoja, joista raati on nyt valinnut äänestykseen kymmenen ehdokasta. Raati koostui Suomen rotareiden, Suomen Melonta- ja Soutuliiton, Suomen vesiensuojeluyhdistysten liiton ja Suomen ympäristökeskuksen edustajista.

 

Äänestysaikaa on 18.9.2017 asti. Lisää tietoa kampanjasta ja äänestyslomake löytyy täältä

» Jaa

16
Elo
2017

Tervetuloa Suntianlahden kosteikon avajaisiin Lemille 19.8.2017!

» Jaa

8
Elo
2017

Piirustuskilpailun voittajaryhmä palkintoretkellä Kuolimon rannalla

Perjantaina 4.8. Saimaan vesiensuojeluyhdistyksen piirustuskilpailun voittajaryhmä Savitaipaleen Kivikoulun Eskarit ja Viskarit pääsivät palkintoretkelle Savitaipaleen Kuolimojärven rantaan. Mukana retkellä olivat näytteenottajamme Arto Eteläpää, tutkija Niina Hätinen ja mikrobiologi Virpi Laamanen. Sateisesta päivästä huolimatta reippaat esikoululaiset ja tulevat ekaluokkalaiset jaksoivat hienosti touhuta. Retkellä tutustuttiin vesinäytteenottoon, tähyiltiin vedenalaista maailmaa vesikiikareilla sekä tutkittiin vesieliöitä, vesikasveja ja kaloja.

 

Lue lisää reissuraportista.

» Jaa

Uutisarkisto

Ota yhteyttä

Hietakallionkatu 2, 53850 Lappeenranta
PL 17, 53851 LAPPEENRANTA

Puh. 020 779 0470