Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry

Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n toiminnan tavoitteena on edistää vesien- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan.

 

Yhdistys perustettiin vuonna 1964 ja kuuluu Suomen vesiensuojeluyhdistysten liittoon.


» Lue lisää 

4
Loka
2016

JÄSSI-hankkeen kesän 2016 neuvontakäynnit on koottu aluekortistoon

Jätevesineuvontahankkeen JÄSSI:n kesän 2016 aikana tekemät neuvontakäynnit on koottu aluekortteihin, jotka on julkaistu hankkeen nettisivuilla. Aluekortista löytyy tietoa kunkin neuvonta-alueen jätevesienkäsittelyn tilasta. Aluekortisto löytyy kokonaisuudessaan vuosilta 2011 - 2016 sekä jokainen aluekortti erikseen karttamerkintänä sekä kunnittain listattuna osoitteesta: 

 

http://www.jatevesihanke.fi/lappeenranta/jatevesien-kasittelyn-tila/

 

13
Syys
2016

Pysy ajan tasalla jätevesiasioista uudistetun jätevesioppaan avulla

Monet haja-asutusalueen asukkaat ja mökkeilijät etsivät tietoa siitä, kuinka käsitellä ja johtaa jätevetensä tontillaan asianmukaisesti ja lainsäädännön vaatimalla tavalla. Myös lainsäädäntö ja siihen odotettavissa olevat muutokset mietityttävät asukkaita. Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto ry on julkaissut uudistetun jätevesiopas verkkosivuston. Jätevesiopas löytyy osoitteesta www.vesiensuojelu.fi/jatevesi. Uudistetulle sivustolle Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto jäsenyhdistyksineen kokoaa ja julkaisee ajankohtaista tietoa haja-asutuksen jätevesistä. 

 

9
Elo
2016

Lappeenrannassa yli 200 kiinteistöä on saanut tänä kesänä jätevesineuvontaa

Jässi-jätevesihankkeessa on aiempien vuosien tapaan, myös tänä kesänä tarjottu valikoidulle haja-asutusalueiden asukkaille puolueetonta ja maksutonta kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa. Neuvonta on aloitettu kesäkuun alussa ja se on keskittynyt Lappeenrannan alueelle. Kiinteistökäyntejä on toteutunut tähän mennessä reilu 200 kappaletta. Noin 30 prosentilla kiinteistöistä jätevesijärjestelmä on ollut uusimistarpeessa. Neuvojat on pääsääntöisesti otettu kiinteistöillä vastaan positiivisella mielellä.

 

Kiinteistökohtaisten neuvontakäyntien lisäksi jätevesineuvontaa on tarjottu kesän aikana erilaisissa yleistötapahtumissa sekä toreilla. Neuvoja on mahdollista tavoittaa vielä Korkea-Ahon markkinoilta 28.8. sekä Joutsenon syysmarkkinoilta 29.9.

 

29
Kesä
2016

Henkilöstömuutoksia

Saara Järvenpää on Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n uusi toiminnanjohtaja. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Yhteydenottosivuilta.

 

Ota yhteyttä

Hietakallionkatu 2, 53850 Lappeenranta
PL 17, 53851 LAPPEENRANTA

Puh. 020 779 0470