Kauppalehti Menestyjät 2017

Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy

Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy on ympäristön, erityisesti veden tutkimuksen ammattilainen. Yhtiön toimintaan kuuluu koko tutkimusketju näytteenotosta laboratoriomäärityksiin ja asiantuntijapalveluihin.

 

Asiakkaitamme ovat kunnat, teollisuuslaitokset sekä muut palvelujamme tarvitsevat yritykset ja yksityisasiakkaat.


 

21
Joulu
2017

Hyvää Joulua!

Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy toivottaa iloista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018!

 

Joululahjoituksellamme tuemme tänä vuonna äärimmäisen uhanalaisen Saimaan lohen suojelutyötä. Saimaan lohen kohdalla kaikki apu on tarpeen. Geneettisen monimuotoisuuden puolesta kyseessä on jopa Saimaan norppaa uhanalaisempi laji.

 

Saimaan lohen kalastuksenvalvonnan kehittämisestä voit lukea lisää täältä:

https://www.facebook.com/notes/pohjois-karjalan-kalatalouskeskus-ry/saimaan-j%C3%A4rvilohen-kalastuksenvalvonta-saanut-runsaasti-lahjoituksia/1459025487496616/


» Jaa

21
Joulu
2017

Joulun aukiolo

Suljemme perjantaina 22.12.2017 poikkeuksellisesti jo klo 12. Joulun jälkeen 27.-29.12.2017 laboratorio palvelee normaalisti.

 

Iloista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018!


» Jaa

8
Joulu
2017

Kalatutkijoiden kokoontumisajot Partakoskella!

 

Kuolimon ja Saimaan välille sijoittuva Partakosken alue on yksi viimeisistä virtavesikokonaisuuksista, jossa voi vielä esiintyä eteläisen Saimaan alkuperäistä taimenta. Taimenen lisäksi myös järvilohi lisääntyy alueella.

 

Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy seuraa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kalatalouspalveluiden toimeksiannosta Partakosken kalaston tilaa vuosittaisin sähkökoekalastuksin sekä taimenen ja lohen kutupesälaskennoin. Tutkimuksilla saadaan tärkeää tietoa koskien poikastuotannosta sekä kutukannan koosta. Lisäksi sähkökalastusten yhteydessä kerättyjen DNA-näytteiden avulla tullaan selvittämään Partakosken taimenten geneettinen perimä, eli onko kyseessä alkuperäinen taimenen osakanta vai istutuksista peräisin oleva niin sanottu Vuoksen vesistöalueen sekakanta.

 

Tänä syksynä Partakosken alue on mukana Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa, jossa selvitetään taimenen kudun tarkkaa ajoittumista eri koskialueilla. Kutupesien inventointi oli siten valtaosin Jyväskylän yliopiston osaavissa käsissä. Mukana menossa olivat myös Kala- ja vesistötutkimus Vesi-Visio Osk. sekä Lohimaa Fishing Services - Kalastusopas Teemu Hiltunen


» Jaa

Uutisarkisto